Tyck till

Ambulanssjuksköterskor och ambulanssjukvårdare till ledningsenheter

Är du en trygg och erfaren medarbetare inom ambulanssjukvården som vill vara med och arbeta på de nya ledningsenheterna hos oss inom AISAB?

20 april |

AISAB har fått uppdraget att ansvara för driften av de nya ledningsenheterna med förstärkt prehospital särskild sjukvårdsledning inom SLL. AISAB ser fram emot detta spännande och intressanta uppdrag,  att utveckla sjukvårdsledningen vid bland annat större olyckor, allvarliga händelser och händelser med farliga ämnen.  

  
Är du en trygg och erfaren medarbetare inom ambulanssjukvården som vill vara med och arbeta  på de nya ledningsenheterna hos oss? Läs mer nedan!    

 

Om ledningsenheten 

Hälso- och sjukvårdsnämnden har beslutat att AISAB får uppdraget att driva tre ledningsenheter från den 1 februari 2019. Ledningsenheterna ska bemannas med personal med särskild kompetens för uppdraget. 

 
Alla akutambulanser ska kunna påbörja sjukvårdsledning, men vid alla misstänkta allvarliga händelser kommer ledningsenheterna att dirigeras till olycksplatsen och överta ledningsarbetet. En av enheterna kommer att ha särskild kompetens och vara utrustad inom CBRNE för att kunna fungera som stöd vid händelser med bland annat kemikalier.   

 

Arbetet på ledningsenheterna kommer att innebära god samverkan med polis och räddningstjänst vid stora eller särskilda incidenter, som till exempel; händelser vid social oro eller misstanke om brand med misstänkt sjukvårdsbehov, händelser med pågående dödligt våld eller på begäran om sjukvårdsledare i skadeområde.  

Ledningsenheterna är inte lastande, men kan i väntan på ledningsuppdrag finnas tillgängliga för att åka på vissa prio 1 uppdrag vid behov. Enheterna kommer även att finnas tillgängliga för att rådgöra andra ambulanser och delta under utbildningar/övningar tillsammans med räddningstjänst och polis.  

 

Besättningen på ledningsenheten består av specialistsjuksköterska och ambulanssjukvårdare. Placeringen av enheterna kommer vara på ambulansstationerna Solna, City och Söder. 

 

Årligen kommer samtliga medarbetare på ledningsenheterna att utbildas i uppdraget och delta i praktiska övningar inom särskild sjukvårdsledning och/eller CBRNE. 

 

 Drifttider 

 Tre ledningsenheter dygnet runt.

 

 Kvalifikationer
  • Specialistsjuksköterska, ambulanssjukvårdare eller sjuksköterska 
  • B-körkort 
  • Minst tre års erfarenhet av arbete i ambulanssjukvården 
  • Erfarenhet av arbete på ledningsenhet i Stockholm är högt meriterande 

 

Personliga egenskaper

För att lyckas i uppdraget är du lugn, stabil och kontrollerad i stressiga situationer. Du är trygg i ledarrollen och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du är säker i din roll som ambulanspersonal och litar på att du gör korrekta avvägningar och prioriteringar när arbetet kräver.  

I övrigt har du en positiv attityd till arbetet och är lojal mot din arbetsplats. Du har stark integritet och har förmågan att hitta fokus i avgörande situationer. 

Du kommer att ha en tillsvidareanställning i AISAB där 50% av din tjänstgöringsgrad kommer att vara på ledningsenheten och din resterande tid arbetar du i ambulans på någon av våra sju ambulansstationer.  

 

Låter det intressant? Vänta inte med att söka!

Skicka in ditt CV och personligt brev redan idag.  

Sista ansökningsdag: 2018-05-14 


Rekryteringsprocessen

I rekryteringsprocessen kommer vi att genomföra telefonintervju, intervju med stationschef och HR och referenstagning. Alla aktuella kandidater för tjänsten kan komma att bli säkerhetsprövade och därmed säkerhetsklassade nivå 3.   

 

Har du frågor kring uppdraget? Kontakta någon av våra stationschefer:


Camilla Florin  

Stationschef City 

Birgitta Johansson
Stationschef Solna 
Birgitta.johansson@sll.se  

Anders Åkerberg
Stationschef Söder 
Anders.akerberg@sll.se 

 
Sök tjänsten här!