Tyck till

Vi söker personal till landstingets bårtransport

Tillsammans med Stockholms läns landsting har vi det yttersta ansvaret för att transportera avlidna mellan landstingets vårdinrättningar och att en person som avlider i sin privata bostad transporteras till bårhus. Transport av avlidna utgår från Solna ambulansstation och är verksam i hela Stockholms län.

29 mars |

Enheten utför sitt arbete med stor värdighet och respekt för den avlidne samt närstående och gör en betydelsefull insats i början av anhörigas sorgefas. Vill du bidra till en viktig samhällsfunktion och ta dig an ett givande arbete hos oss på AISAB?
 
Arbetsgruppen med 12 engagerade medarbetare söker nu kollega. Låter det intressant? Läs mer nedan! 
 
 
Vad innebär arbetet på enheten för transport av avlidna?  
 
På enheten i Solna utgår tre specialutrustade fordon som trafikerar och transporterar avlidna i hela Stockholms län. Transporterna sker från både privata bostäder och vårdinrättningar. Det är minst ett fordon i tjänst dygnet runt med extra bemanning dag- och kvällstid. Varje fordon består av en besättning av två medarbetare. Under 2017 genomfördes ca. 5300 uppdrag.  
 
Hur ser rutinerna ut vid hämtning av en avliden person? 
 
”Innan transport från privat bostad utförs kontaktar personalen alltid den avlidnes närstående, eller den som beställt transporten, för att komma överens om tidpunkt för hämtning. Bårbilen är utrustad med ett antal olika bårar och utrustning som krävs för omhändertagandet av den avlidne, ett kapell spänns över båren när den avlidne ligger på plats, så att transporten från hemmet sker så värdigt och diskret som möjligt.”  
 
 
Vilka egenskaper är viktigt för att trivas i rollen?  
 
”Att ta hand om avlidna är ett arbete som oftast sker precis i de anhörigas första sorgefas. Arbetet innebär mycket kontakt med närstående och det är mötet med anhöriga som är det viktigaste. Det kräver ett sunt förnuft, förståelse för andra människors situation samt respekt, både för den avlidne och för de närstående. Som person krävs det att man är professionell och har ett etiskt förhållningssätt i bemötande av människor och i utförandet av tjänsten”
 
- Medarbetare, enheten för transport av avlidna
 
Vem är du? 
 
- Du har B-körkort och god körvana 
- Du har god fysisk förmåga då arbetet är fysiskt krävande och innebär tunga lyft.  
- Du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift 
- Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete eller vårdrelaterat arbete. Likväl om du har kunskap om eller arbetslivserfarenhet av människor kris- och sorgearbete.  

Anställningsform 
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Skifttjänstgöring. 
 
Rekryteringsprocessen 
I rekryteringen genomför aktuella kandidater test av fysisk förmåga. Testet hjälper oss att få en uppfattning av kandidaternas fysiska omdöme samtidigt som kandidaten får en uppfattning om vad arbetet kan innebära.