Gå direkt till textinnehåll

Sjuksköterska till ambulansen

Sista ansökningsdag: 16 augusti

Arbetsplats: Storstockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Dela:

ansök nu

Vill du fokusera på en patient i taget, utmanas i varje patientmöte och lösa problem i ett självständigt team? Har du minst ett års erfarenhet av akutsjukvård? Sök ett livsviktigt jobb i ambulansen! 

Ingen dag den andra lik i ambulansen. Ena stunden kan vara en lugn sjuktransport medan den andra kan innebära akut färd med blåljus. Tillsammans med en specialistsjuksköterska ger du bästa möjliga vård och omvårdnad i patientens hem, på en olycksplats och under transport till vårdinrättning. Ni oftast är först på plats och möter patienter med olika typer av sjukdomar och skador. På en olycksplats samverkar ni ofta med andra aktörer som exempelvis polis, räddningstjänst och akutläkare. 

Specialistsjuksköterskan, har det medicinska ansvaret i ambulansen. Du sköter bland annat kontakten med SOS Alarm, sjukhus, polis och annan räddningspersonal samt ansvarar för att framföra ambulansen när det är mest akut. Det är ett självständigt jobb där er bedömning och vård kan vara helt avgörande för patienten. 

Du utgår ifrån och ingår i en ambulansstation. Våra ambulansstationer finns belägna i hela Storstockholm. Vid behov får du även arbeta på andra stationer under din anställning.

Vi erbjuder

 • En gedigen introduktionsutbildning på 10 veckor om du inte har arbetat inom ambulanssjukvården tidigare.
 • Ett livsviktigt och självständigt arbete med stort eget ansvar.
 • Kollegor med starkt engagemang och hög kompetens.
 • Ca 10 utbildningsdagar per år.
 • C1-körkort om du inte har erfarenhet.
 • 5. 000 kr i friskvårdsbidrag per år.
 • Förmånlig tjänstepension. 

Vi söker dig

Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll och som kan ta ansvar, samt har ett gott omdöme när du fattar små och stora beslut då arbetet är självständigt. Då inget uppdrag är det andra likt behöver du snabbt kunna anpassa dig till ändrade arbetsförhållanden och arbetstempo, men samtidigt behålla ditt lugn i bemötandet av patienter och anhöriga. Att vara bra på att samarbeta och kunna arbeta med olika kollegor, bemöta patienter, anhöriga och samverkanspartners på ett respektfullt och förtroendeingivande sätt är en självklarhet för dig och något du är bra på.

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård.
 • Minst 1 års erfarenhet från akutsjukvård.
 • Erfarenhet av ambulanssjukvård är meriterande. 
 • Har B-körkort och god körvana i stadstrafik. C1 är meriterande
 • Då tunga lyft av patient förekommer är det viktigt att du har god fysik.
 • Behärska svenska i tal och skrift. Andra språk är meriterande. 

Startdatum

För dig som inte tidigare arbetat inom ambulansen så startar din anställning med en 10 veckors introduktionsutbildning preliminärt den 16 september. Det är därför viktigt att du kan arbeta heltid vid startdatumet för anställningen. Har du redan erfarenhet inom ambulansen så sätts startdatum individuellt efter överenskommelse.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Urval och intervju sker löpande under ansökningstiden.

Din ansökan ska innehålla CV, sjuksköterskelegitimation och övriga intyg som styrker ditt CV. Du kan ladda upp dessa i vårt rekryteringssystem när du ansöker.

I rekryteringen ingår förutom intervju, test av din kör- och fysiska förmåga samt kontroll hos Socialstyrelsen/IVO. Vi begär även in utdrag ur polisens belastningsregister. 

Övrigt

Du kan komma krigsplaceras inom AISAB vid anställning.

 

Sökord: ambulans, sjuksköterska, ambulanssjukvård, AISAB, prehospital vård

Facklig representant:
ansök nu