Gå direkt till textinnehåll

Nyheter och press

På den här sidan presenteras AISABs nyheter. Äldre nyheter hittar du i nyhetsarkivet. Är du journalist och vill komma i kontakt med oss kan du ta del av kontaktuppgifter nedan.

Är du journalist som bevakar hälso- och sjukvården kan vi förmedla nyheter, bakgrundsinformation och direktkontakt med ansvariga på AISAB. Vi lämnar aldrig ut kontaktuppgifter till AISABs medarbetare. Dagtid kontaktar du vår vd, Åke Östman. 

Kvällar efter kl. 17.00 och helger hänvisar vi till Region Stockholms pressfunktion för hälso- och sjukvårdsfrågor.
E-post: press@sll.se
Tel: 08-123 131 48

Presskontakt

Åke Östman

VD

Läs nyheter från Region Stockholm

Årets innovation och årets bästa implementering utsedda

27 Sep 2023

Ett skonsamt sätt att ta reda på om patienter riskerar högt tryck i hjärnan vid skada eller sjukdom blir Årets innovation. Till Årets implementering utses arbetet att skapa en tryggare miljö på barnakuten.

Nytt samarbetsavtal med Gotland om katastrofmedicinsk beredskap

27 Sep 2023

Region Stockholm och Region Gotland bildar tillsammans sjukvårdsregionen Stockholm-Gotland. Sjukvårdsregionen har ett övergripande samverkansavtal med flera underavtal. Nu har hälso- och sjukvårdsnämnden fattat beslut om att ingå ett nytt underavtal om kris- och katastrofmedicinsk beredskap samt civilt försvar. Det nya underavtalet omfattar samverkan både före, under och efter en särskild händelse.