Gå direkt till textinnehåll

Specialistsjuksköterska till ambulansen

Sista ansökningsdag: 16 augusti

Arbetsplats: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Dela:

ansök nu

Vill du ha ett omväxlande arbete där din kompetens tillvaratas och utmanas? Är du ambulanssjuksköterska eller specialistsjuksköterska med annan lämplig specialistutbildning såsom anestesi, akut eller IVA? Sök ett livsviktigt jobb inom ambulansen!

Tillsammans med en ambulanssjukvårdare, eller sjuksköterska, ger du bästa möjliga vård och  bemötande i patientens hem, på en olycks- eller skadeplats och under transport till vårdinrättning. Du möter patienter i alla åldrar som drabbats av akut sjukdom eller skada. På en olycksplats samverkar ni ofta med polis, räddningstjänst och akutläkare och ambulansen turas ni om att framföra på ett säkert sätt. 

Som specialistsjuksköterska är du medicinskt ansvarig i ambulansen. Du gör medicinska prioriteringar och beslutar om omvårdnads- och medicinska åtgärder utifrån vårdbehov och hänvisar till rätt vårdnivå. Din kompetens kommer till användning och utmanas vid varje larm då ni oftast är först på plats och då er insats kan vara helt avgörande för patienten. 

Du utgår ifrån och ingår i en ambulansstation. Våra ambulansstationer finns belägna i hela Storstockholm. Vid behov får du även arbeta på andra stationer under din anställning.

Vi erbjuder

 • En gedigen introduktionsutbildning på 10 veckor om du inte har arbetat inom ambulanssjukvården tidigare
 • Ett livsviktigt och självständigt arbete med stort eget ansvar
 • Kollegor med starkt engagemang och hög kompetens
 • Ca 10 utbildningsdagar per år
 • Vidareutbildning i bland annat AMLS, PHTLS och PEPP samt C1-körkort
 • 5.000 kr i friskvårdsbidrag per år
 • Förmånlig tjänstepension

Vi söker

Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll och som kan ta ansvar, samt har ett gott omdöme när du fattar små och stora beslut då arbetet är självständigt. Då inget uppdrag är det andra likt behöver du snabbt kunna anpassa dig till ändrade arbetsförhållanden och arbetstempo, men samtidigt behålla ditt lugn i bemötandet av patienter och anhöriga. Att vara bra på att samarbeta och kunna arbeta med olika kollegor, bemöta patienter, anhöriga och samverkanspartners på ett respektfullt och förtroendeingivande sätt är en självklarhet för dig och något du är bra på.

Kvalifikationer

 • Specialistsjuksköterska med inriktning ambulanssjukvård eller specialistsjuksköterska med annan lämplig inriktning, exempelvis anestesi, akutsjukvård eller IVA, och då med minst 2 års erfarenhet från ambulans- eller akutsjukvård
 • Minst B-körkort och god körvana i stadstrafik. C1 är meriterande
 • Då tunga lyft av patient förekommer är det även viktigt att du har god fysik
 • Behärskar svenska i tal och skrift. Andra språk är meriterande

Startdatum

För dig som inte tidigare arbetat inom ambulansen så startar din anställning med en 10 veckors introduktionsutbildning preliminärt den 16 september. Det är därför viktigt att du kan arbeta heltid vid startdatumet för anställningen. Har du redan erfarenhet inom ambulansen så sätts startdatum individuellt efter överenskommelse.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Urval och intervju sker löpande under ansökningstiden.

Din ansökan ska innehålla CV, sjuksköterskelegitimation, examensbevis på specialistutbildning och övriga intyg som styrker ditt CV. Du kan ladda upp dessa i vårt rekryteringssystem när du ansöker.

I rekryteringen ingår förutom intervju, test av din kör- och fysiska förmåga samt kontroll hos Socialstyrelsen/IVO. Vi begär även in utdrag ur polisens belastningsregister. 

 

Övrigt

Du kan komma krigsplaceras inom AISAB vid anställning.

 

Sökord: ambulans, sjuksköterska, ambulanssjukvård, AISAB, specialistsjuksköterska, ambulanssjuksköterska, akutsjuksköterska, ivasjuksköterska, antestesisjuksköterska.

Facklig representant:
ansök nu