Gå direkt till textinnehåll

Så här jobbar vi med tillgänglighet

Vi testar tillgängligheten

För oss är tillgänglighet viktigt. AISAB arbetar löpande med att uppdatera och förbättra tillgängligheten i våra digitala gränssnitt. För att säkerställa tillgänglighet använder oss av verktyget Siteimprove men testar också tillgängligheten manuellt med bland annat skärmläsare. Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga.

Språk

Vi strävar efter att skriva ett enkelt, vårdat och begripligt språk. Det handlar ytterst om demokrati; alla har rätt att förstå det vi skriver.

Videos

I nuläget är inte videos textade eller syntolkade. På webbplatsen kan du som besökare använda Google Translation för att få texterna översatta. Vi är väl medvetna om Google Translations brister men hoppas att det kan vara till viss nytta.

Pdf-dokument

Pdf-dokumenten kan vara svåra att navigera i och sakna taggstruktur.

Kontraster

Det finns vissa problem med kontraster på sidan, dessa kommer att åtgärdas inom en snar framtid.

Tillsyn

Om du som användare upplever problem av något slag; hör gärna av dig till oss så gör vi allt vi kan för att lösa det så smidigt som möjligt.

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

Annika Haag

Kommunikatör