Gå direkt till textinnehåll

Covidvaccin: Nu får personalen dos 2

Datum: 23 februari 2021

Hittills har flera hundratals medarbetare fått vaccin mot covid-19. Just nu pågår vaccinering för andra och sista dosen för personalen inom prehospital vård.

För drygt tre veckor sedan fick Peter Dahl, ambulanssjukvårdare på AISAB sin första dos och idag får han andra och sista dosen. För drygt tre veckor sedan fick Peter Dahl, ambulanssjukvårdare på AISAB sin första dos och idag får han andra och sista dosen.
Region Stockholm räknar med att vaccinera ungefär 1700 personer inom prehospital vård. 350 personer har hittills fått andra dosen på Karolinska Universitets Laboratoriet (KUL), samt över 400 personer via Vaccin Direkt.

För drygt tre veckor sedan fick Peter Dahl, ambulanssjukvårdare på AISAB sin första dos och idag får han andra och sista dosen.

-Ikväll ska jag fira med att boka en resa till Spanien i oktober. Sen får vi hoppas att det stabiliserar sig i Europa och att de som vill få vaccinet ska få det. Jag pratade med kollegorna som har fått vaccinet och alla tycker att det känns tryggare och trevligare att gå till arbetet nu, säger Peter Dahl, 67 år, halvtidspensionerad ambulanssjukvårdare på AISAB.

Resterande personal som inte blivit vaccinerade, cirka 450 personer, får möjlighet att börja vaccinera sig från och med nästa vecka. 

 
Text: