Gå direkt till textinnehåll

Nu vaccineras ambulanspersonalen på AISAB

Datum: 26 januari 2021

Nu startar vaccineringen mot covid-19 för ambulanspersonalen på AISAB. Drygt 450 medarbetare kommer att vaccineras de närmsta veckorna med Pfizers vaccin mot Covid-19.

AISAB medarbetare får nu första dosen av vaccinet mot Covid-19.

Redan under helgen vaccinerades personal inom prehospital vård och det fortsätter så långt lagret räcker. Peter Dahl, 67 år, halvtidspensionerad ambulanssjukvårdare var den första medarbetaren som vaccinerades via Karolinska Universitets Laboratoriet (KUL). 

-Vi är verkligen frontfigurer, vi sitter med patienterna under en längre tid i ambulansen, vi möter dem i hemmet. Vi är en utsatt grupp. Så det känns skönt och tryggt för en själv när man jobbar ute på fältet och möter patienter, och mot kollegor, vänner och bekanta, säger Peter Dahl som har jobbat i AISAB i 41 år och har precis fått första dosen vaccin mot Covid-19 i Karolinska Sjukhusets gamla lokaler i Solna. 

Region Stockholm har tidigare fatsällt att samtlig personal inom prehospital vård ska få möjlighet att frivilligt vaccinera sig mot Covid-19. 

Strax efter injektionen fick Peter en ny tid för andra dosen om tre veckor.   

- Vi kommer att fira när jag har fått sista dosen. Även om man har haft Corona eller har tagit vaccinet, så kommer man givetvis fortsätta bära visir och skyddskläder när man möter patienter, oavsett sjukdomstillstånd.  Och så får vi hoppas att alla får vaccinet lika snabbt. Så jag är väldigt tacksam, avslutar han.  

 
dela:Mary Chitgar