Gå direkt till textinnehåll

Patientjournal

När du har ringt 112 och tilldelats en ambulans förs anteckningar i en patientjournal. Där skriver ambulanspersonalen vilka symtom du har och vilken vård och behandling du fått av oss.

Ambulanssjukvården i Stockholm har ett IT-systemet för journalföring som förkortas Frapp. Det är inte samma journalsystem som används av sjukhusen och andra vårdenheter i Stockholm.

Frapp finns i alla ambulanser och på sjukhusens akutmottagningar, närakuter och andra vårdenheter som tar emot ambulanser. De mottagande enheterna tar emot patientinformationen och kan efter säker inloggning i systemet se att ambulansen är på väg, med vem och varför. På så sätt kan ambulanspersonalen och den mottagande enheten på ett enkelt sätt planera för att ta emot dig på bästa möjliga sätt.

Jag vill ta del av min patientjournal

Det går inte att ta del av journalföringen i din kontakt med oss via 1177. Fyll i formuläret nedan för att ta del av din patientjournal. För att underlätta hanteringen, fyll i datum när du hade kontakt med oss och ditt namn i formuläret. Tänk på att inte ange känslig information och personnummer. Vi skickar patientjournalen till din folkbokföringsadress via rekommenderat brev eller så kan du hämta ut den mot uppvisande av ID-handling.


Läs mer om att beställa patientjournaler på AISAB
Läs mer om patientjournaler 1177.se

GDPR