Gå direkt till textinnehåll

Första steget mot en sammanhållen prehospital vård

Datum 1 mars 2024

I veckan togs första steget för att skapa en mer sammanhållen och effektiv organisation för den prehospitala vården i Region Stockholm när AISAB tog över ansvaret för ambulanssjukvården i länets södra delar.

Det innebär att det inom AISAB idag arbetar cirka 1 000 medarbetare och att AISAB har ansvar för 20 ambulansstationer i länet.

- Vi är glada att få välkomna våra nya kollegor från Falcks ambulansverksamhet i Stockholm. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs. De finns tillgängliga för regionens invånare varje dag, dygnet runt och vi ser fram emot att få utveckla den prehospitala vården tillsammans, säger AISABs VD, Åke Östman.

Förändringen är en del i att skapa en mer sammanhållen vård och effektiv organisation för den prehospitala vården i länet. Under 2024 och 2025 flyttas även ansvaret för de prehospitala läkartjänsterna och Samaritens Ambulans AB:s ambulansverksamhet i Stockholm över till AISAB. Beslutet att AISAB får ansvaret för de prehospitala tjänsterna i den framtida sammanhållna organisationen har fattats i Hälso- och sjukvårdsnämnden.

Läs mer i tidigare nyheter och ta del av beslut

AISAB får ansvar för all vägburen ambulanssjukvård och Prehospital läkartjänst | AISAB
Beslut om övertagande av all ambulanssjukvård och prehospital läkartjänst | AISAB
AISAB tar över läkarstöd och vårdtjänst i helikoptern | AISAB
Så organiseras de prehospitala läkartjänsterna | AISAB

Dela